PC

Prešao Oblivion za svega 3 minuta i 20 sekundi!

Kao što možda znate, u toku je događaj pod nazivom Summer Games Done Quick, koje se tradicionalno održava svakog leta (i zime), gde poznati speedrun igrači strimuju po ceo dan i pokušavaju da obore rekorde u svojim igrama i pri tome prikupljaju novac za dobrotvorne svrhe.

Speedrunner pod imenom GarishGoblin uspeo je pre par dana da napravi novi svetski rekord u prelasku čuvenog četvrtog dela u Elder Scrolls sagi, Oblivion. On je to učinio za neverovatnih 3 minuta i 20 sekundi! Naravno, ovde je u pitanju takozvana “by any means” kategorija, gde je dozvoljeno da se koriste gličevi i “prečice” unutar same igre, ali se igra ne sme modifikovati sa strane, odnosno igra se samo u originaloj verziji. Takođe, u prelazak se računa samo aktivno vreme u igri, ne i ekrani sa učitavanjem, jer oni zavise od faktora na koje igrač ne utiče.

Verovatno se pitate kako je neko kog đavola prešao kraj za 200 sekundi u igri koja nudi skoro 100 sati raznog sadržaja? Pa, prostom metdom zloupotrebe “rupa” u igri, koje omogućavaju da se odmah dođe do ključnih momenata i igra natera da aktivira završni sadržaj.

Kako to sve izgleda, možete pogledati u vidu ispod, koji je i zvanično registrovan kao najbrži prelazak Obliviona do sada. Inače, isti ovaj momak drži svetski rekord i u prelasku Obliviona na “normalan” način, koji je takođe zadivljujuć i iznosi 26 minuta i 50 sekundi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top