Vesti

Xbox One možda uskoro dobije zvaničnu podršku za modove

Posted on

Jedna od stvari po kojima se PC zajednici isticala od konzola je podrška za modove, odnosno slobodno modifikovanje igara kako bi se dobilo neko drugačije iskustvo u odnosu na planirano.

Međutim, to bi se trebalo uskoro promeniti jer je otkriveno da bi sa letnjim apdejtom u igru trebalo stići podška za sadržaj kreiran od strane samih igrača, odnosno modove.

Windows Central, koji je otkrio ove detalje, navodi da bi se ova podrška mogla pojaviti u vidu nove, zasebne, sekcije u Xbox prodavnici, nešto slično kao Steam Workshop gde će kreatori moći da prate svoje modove kao i da ih promovišu kroz Xbox selekciju.

Xbox One igrači su već imali prilike da barem malo iskuse modove, i to u igrama kao što su Skyrim i Fallout 4, ali bi ovo moglo da znači da će uskoro moći da uživaju i u drugim modovima, što bi stvarno bila odlučna solucija.

Videćemo u narednim mesecima da li će se ovo stvarno ostvariti, a šanse su naravno velike pošto bi ovo bila još jedna u nizu malih pobeda za Majkrosoft na Sonijem, pored crossplay-a između plaformi.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version