PC

Paradox kupio kreatore Shadowrun i BattleTech igara, Harebrained Schemes

Harebrained Schemes, studio osnovan 2011. godine, je ove decenije zaslužan za pobednički povratak nekih od zaista velikih stonih/video igara iz prošlog veka. Najpre su nam doneli sjajni serijal poteznih RPG igara Shadowrun Returns, zahvaljujući Kickstarter renesansi,  a zatim nam je ove godine stigao i BattleTech, duhovni nastavak BattleMechs video i stonih igara iz 90-ih godina prošlog veka.

Ovaj poslednji naslov su isporučili pod izdavačkom palicom Paradoxa, pa nas otuda i ne čudi vest koja nam stiže, da je upravo Paradox postao vlasnik studija Harebrained Schemes, i to stopostotni vlasnik. Vrednost kupovine je 7 i po miliona dolara, plus 25% od zarade svake igre u narednih pet godina, što je čini nam se sasvim dobar dogovor za bivše vlasnike, Džordana Vajsmana i Miča Gitlmena.

Ova transakcija je postignuta na obostrano zadovljvsto, a nadamo se i na zadovoljstvo publike koja je uživala u naslovima ovog studija, i da u budućnosti, pod finansijskom stabilnošću i marketinške podrške Paradoxa, ekipa iz Harebrained Schemes će nastaviti da napreduje i da nam donosi sjajne i inovativne potezne RPG-je i strategije.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top