Gadgets

REVIEW: Logitech Pro Gaming Headset

Logitech gejmerske slušalice su poznate pre svega po svojoj udobnosti za duže periode korišćenja, ali i po stvarno odličnom zvuku. Sa druge strane, već nekoliko uređaja koje smo videli od njih nose „pro“ oznaku i uglavnom predstavljaju izbor za one koji bi želeli vrhunski uređaj bez mnogo filozofiranja. Pro Gaming Headset sledi upravo ovu logiku, i to na najbolji način.

Kožne slušalice

Kada smo radili opis Logitech G433 modela, iznenadili smo se kako su cele slušalice obložene nekom vrstom tkanine. Isti slučaj se dešava i kod Pro Gaming modela, samo što je sada umesto tkanine upotrebljena koža. Iskreno vrlo interesantno deluju, samo ostaje da se vidi da li će se vremenom ta koža pokazati otpornom na habanje. Tokom testa je delovala vrlo pouzdano.

Sam oblik je potpuno identičan sa onime što Logitech već neko duže vreme koristi u svojim modelima i odlikuje ga velika fleksibilnost, jako mala masa i jako velika udobnost. Na Pro modelu je zapravo headband urađen od boljeg metala što bi trebalo da znači i duži vek trajanja. U paketu se dobija i mikrofon koji je odvojen ali se vrlo lako pričvršćuje i dobro stoji na slušalicama. Naravno, možete ga skloniti da ne smeta kada vam nije potreban, ali je vrlo fleksibilan i lako se podešava u pravu poziciju. Na njegovom vrhu je fini sunđer koji omogućava da vas sagovornici čuju vrlo jasno. Jastučići postoje u dve varijante da kupac može da odabere – jedni su kožni, a drugi su napravljeni od tkanine. Pritom su i kožni od neke varijante prevrnute kože i vrlo su prijatni, ali sa druge strane u vrelim danima koji predstoje će svakako veći broj korisnika iskoristiti mogućnost platnene varijante.

Zanimljivo je i da se kabl, inače končanog tipa, takođe može skinuti radi lakšeg transporta u čemu će vam pomoći i torba koja se dobija u paketu. Kabl dužine 2 metra se završava sa jednim 3.5mm kombinovanim priključkom za korišćenje na konzolama, a dobijate i nastavak iste dužine sa dva odvojena 3.5mm konektora za povezivanje na desktop računar. Na kablu se nalazi i potenciometar za kontrolu jačine zvuka.

Savršenstvo jednostavnosti zvuka

Logitech se ponovo vodio jednostavnošću rešenja kada govorimo o Pro modelima – u pitanju su standardne stereo slušalice bez, po mom mišljenju, nepotrebnog surround zvuka. Dakle na ovaj način možete biti sigurni da će svuda raditi kako treba jednostavnim uključivanjem u uređaj, a pritom nećete plaćati veću cenu. Logitech ipak navodi da slušalice sarađuju sa novim Windows Sonic sistemom koji omogućava pozicioniranje zvuka i na stereo modelima preko drajvera operativnog sistema. Ono što je ipak najbitnije kod ovih slušalica jeste jasnoća zvuka – bas nije prejak, a možete da primetite i najmanji šum u igri kako biste znali gde se odvija akcija. Tome doprinose Pro-G drajveri koji rešavaju probleme distorzije zvuka, pogotovu kada je bas u pitanju. Kada to uporedimo sa jako dobrim jastučićima, bez obzira da li govorimo o kožnim ili platnenim, koji odlično pasivno izoluju spoljašnje zvukove, dobijamo vrlo jasan i precizan zvuk za najbolje igračko iskustvo.

Izbor profesionalaca

Kao i kod Pro miša i tastature, Pro model slušalica donosi vrhunske performanse i udobnost bez mnogo razmišljanja za šminku, a sve po ceni koja je otprilike u višem srednjem rangu gejmerske opreme. Dakle, ukoliko vam ne treba nešto što će imati poduži spisak funkcija i opcija a treba vam da samo radi dobro i dugotrajno Logitech Pro Gaming Headset mogu baš biti slušalice za vas.

 

Karakteristike:

Model Logitech Pro Gaming Headset
Tip Stereo slušalice
Povezivanje 1×3.5mm ili 2×3.5mm audio džek
Mikrofon Usmereni, može da se skloni i savija
Udobnost Ekstra lagane, dva para jastučića – koža i tkanina

AUTOR: Miloš Hetlerović

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top