PC

Dead Island 2 i dalje u produkciji

Verovatno se sećate naslova Dead Island, iz 2011. godine, koji je u ono vreme pobrao brojne pozitivne kritike i interesovanje publike.

U pitanju je akcioni horor survival, gde je akcenat više bio na borbi prsa u prsa nego na “hororu”, sa blagim RPG elementima.

Igra je smeštena u nekarakteristično okruženje za klasične zombi igre, na izmišljenom tropskom ostrvu Banoi na istočnoj obali Papua Nove Gvineje, i jedna od glavnih odlika igre je što je svet igre bio manje-više potpuno otvoren.

Nastavak, Dead Island 2, je najavljen još 2014. godine, ali na njemu ne rade originalni tvorci igre, studio Techland, koji je u međuvremenu izbacio još hvaljeniji i svakako bolji naslov ovog tipa – Dying Light, i sada već uveliko rade na nastavku, zajedno sa legendarnim Kris Avelonom.

Umesto Techlanda, izdavač Deep Silver (koji je vlasnik Dead Island licence) je najpre rad na nastavku dao studiju Yager, ali su ih onda 2015. godine otkačili zbog neslaganja, a igru prebacili na Sumo Digital, još jedan provereni studio sa bogatim pdeigreom.

Međutim, od 2016. godine praktično ni jedne jedine reči o igri, pa su je mnogi već otpisali, sve do pre par nedelja kada se pojavio mobilni spin-of Dead Island: Survivors, nakon čega je preko tvitera potvrđeno da se i dalje radi na igri.

Kako kažu, igra se uveliko pravi, ali prosto ne žele da izađu u javnost sa bilo kakvim informacijama dok ne budu imali da pokažu nešto konkretno i opipljivo, tako da fanovi – radujte se, Dead Island 2 nam stiže, samo se nadamo da će biti dostojan kvaliteta koji je isporučio Techland.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top