PC

Pisci za Guild Wars 2 popili otkaze nakon rasprave na Twitteru

ArenaNet, kreator Guild Wars 2, je sada pokazao kako neće trpeti radnike koji su bezobrazni i ne cene svoje fanove, pa su tako otkaz dobila dva pisca iz ovog studija nakon raspravke na Twitteru.

Do ovoga je došlo kada je Džesika Prajs, sada bivši pisac kompanije, objavila tvit sa mišljenjem da je pravljenje karaktera u MMO igrama znatno teže nego u drugim igrama jer je potrebno napraviti mogućnost da ga sam igrač dalje personalizuje.

U priču se ubacio strimer Deroir, koji je inače saradnik sa ArenaNetom, i on je izneo predlog da bi dijalog sa granajućim opcijama bio još bolji element MMO igara. Na taj odgovor je Prajsova je istakla da je napadnuta zato što je developer ženskog pola i da joj osoba koja ne radi sa njom(kojeg je kasnije oslovljavala pogrdnim imenima) naređuje šta da radi.

Strimer se ubrzo izvinio više puta ovom developeru, ali je ona nastavila sa vređanjem, a kasnije se u raspravu uključio i njen kolega, Pit Frajs, koji je izjavio da Džesika nije pitala strimera za mišljenje.

Prajsova je već imala razne ispade tokom rada u kompaniji, a čak je i nakon smrti poznatog kritičara, TotalBiscuita, izjavila da je “srećna što on više neće moći da naškodi(developerima)”.

ArenaNet je izašla sa objavom da su ovo dvoje dobili otkaze iz kompanije zato što “nisu održali standard komunikacije sa igračima i da su njihovi napadi na zajednicu neprihvatljivi”.

Nismo sigurni na čiju stranu stati, ali je svakako logično za očekivati povratnu informaciju od fana(ili bilo koga) kada se neko mišljenje podeli na društvenoj mreži, pa se mora reagovati prigodno, pogotovu kada su u pitanju ljudi koji daju novac za igranje igre na kojoj ta osoba radi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top