Mobile

U pokretu – Android i iOS igre

Ovaj tekst je originalno izašao u letnjem dvobroju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Space Pioneers – Android, iOS

Space Pioneers je zanimljiva igra koja nam miksuje elemente napucavanja sa strategijom. Smešten u futurističkom okruženju, na udaljenoj planeti, na vojnik je na misiji da porazi horde vanzemaljaca i otkrije što više delova svemira.

Igra se iz ptičije perspektive, tako da je sve pregledno a i kontrole su ujedno i lakše. Sem klasičnog napucavanja(koje se može levelovati) igrači kao dodatak imaju i sposobnosti koje daju taktičku prednost, kao što je postavljanje turreta i bacenje granata, koje nose određeni cooldown.

Space Pioneers kao najsvetliju tačku poseduje boss fajtove i okruženja koja se konstatno menjaju, od užarenog crvenog peska do ledenih krajolika.

Stickman Soccer 18 – Android, iOS

U duhu Mudijala koji trenutno traje smo odlučili da se dotaknemo i neke fudbalske igra. Međutim, u fokus nismo stavili raskošnu Fifu i njene klonove, već nas je zainteresovala igra zvana Stickman Soccer 18.

Ova igra ima skroz blesavu fiziku, i igrači su predstavljeni u vidu “čiča Gliša” i sem dresova koje nose nemaju nikakve veze sa timom za koji igraju, odnosno ne nose prava imena.

Pravila su ista kao u standardnom fudbalu sa prostim kontrolama sa kretanje šut, pass, sprint i odbranu kada lopta nije kod vaših igrača.

Igra je zanimljiva posebno zbog otkačenih kontrola i gejmleja, tako da  vredi da se proba.

Through Abandoned – Android, iOS

Zagonetki nikada dosta, ali one koje vuku pravu draž su igre kao što je Through Abadoned u kojoj započinjemo misteriozno putovanje kroz napuštene i pomalo jezive predele u potrazi za napuštenim rođakom.

Kroz tri poglavlja se susrećemo sa poprilično izazovnim zagonetkama koje stvarno zahtevaju od nas da razmišljamo i one se protežu na više sekcija kako bi se otključao neki prolaz ili došlo do skrivenog objekta. U Through Abandoned ćete morati da povezujete dva dela naizgled nespojivih zagonetki, dešifrovati neke stare natpise kako bi uspeli da otklučate vrata pod lozinkom i još raznih situacija.

Čitav gejmplej se odvija u klasičnom point and click stilu tako da se možemo potpuno usmeriti na mozganje, koje(ponavljamo) nije tu samo radi reda već je smisleno.

Tank Stars – Android, iOS

Kada se setim igre Pocket Tanks srce mi bude prepunjeno emocijama, a kada sam ugledao Tank Stars odmah sam znao o čemu se radi.

Ova igra pokušava da rekreira iskustvo tog kultnog klasika na unapređeni način sa još većom stopom raznovrsnosti. Cilj je prost – bombardovati neprijatelja sa druge strane mape svime što imate dok ga ne uništite.

Tank Stars ima bogati arsenal raziličitog oružja sa raznovrsnim efektima potup štete tokom vremena(DoT) ili onog brutalno razornog, kao što je atomska bomba. U ponudi postoje i različite vrste tenkova koji se mogu otključavati za novac sakupljen tokom igranja i svaki se može unapređivati za bolje performanse.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top