Mobile

THQ Nordic prisvojio studio HandyGames

Austrijska kompanija, THQ Nordic, je rešila da proširi svoje redove tako što prisvaja novi studio. Ovoga puta je u pitanju developer svima poznat po mobilnim igrama, kao i po određenim VR naslovima – HandyGames.

Obe strane su i više nego zadovoljne, pošto je HandyGames sada finansijski obezbeđen i neće imati problema sa budućim projektima i uživaće svu slobodu od ranije. Sa druge strane, kupovina ovog studija je pametan potez za THQ Nordic, pošto on sada postaje vlasnik jedne od najjačih mreža za distribuciju mobilnih igara, a isto tako ima obezbeđen prolaz i na VR scenu

Ovim prisvajanjem će sve ostati isto za HandyGames, misli se na lokaciju poslovanja i zaposlene, samo što je sada THQ Nordic vlasnik popularnih franšiza kao što su Aces of the Luftwaffe, Townsmen i mnoge druge.

THQ Nordic ozbiljno raste pošto ovo nije jedina velika kupovina obavljena ove godine, jer su u februaru kupili vlasnike Metro, Homefront i Dead Island franšiza, kompaniju Koch Media.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top