PC

Baldur’s Gate vodeći dizajner napustio BioWare nakon 22 godine u kompaniji

Džejms Olen (James Ohlen), čovek za čije se ime vezuje vodeći rad na takvim klasicima RPG žanra kao  što su Baldur’s Gate 1 i 2, Neverwinter Nights i Knights of the Old Republic, objavio je noćas preko svog tviter naloga da posle 22 godine rada u BioWare napušta ovaj renomirani studio.

Džejms kaže da je voleo svoje vreme provedenu u studiju, posebno naglašavajući i Anthem (verovatno molba iz BioWarea, da ne bi izgledalo kao da nešto ne štima), Star Wars, Dragon Age i Dungeons and Dragons igre, ali da sada mora da napravi pauzu sa industrijom video igara, i da kreće da radi na nečem manjem i ličnijem.

Odmah smo saznali i o čemu se radi, jer je u povezanom tvitu rekao da je najviše zabave u BioWareu imao radeći na igrama smeštenim u D&D univerzum, i da je Dungeons and Dragons fanatik celog života, te da će njegovo buduće zanimanje biti usko povezano upravo za ovaj stoni RPG. On i još par bivših kolega iz BioWarea osnovali su izdavačku kuću Arcanum Worlds, koja će sarađivati sa kreatorima D&D sadržaja i pomoći im da izdaju svoje avanture, ali će takođe i izdati petu ediciju Dungeons and Dragons pravila, u direktnoj saradnji sa Wizards of the Coast.

Mislite da je ovo neki dobar ili loš znak za BioWare i nadolazeći Anthem? Ili prosto lična odluka čoveka koji juri svoju strast?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top