PC

Alien Colonial Marines: slučajno otkriveno da je zbog greške u kucanju AI radio loše

Nesrećni Alien: Colonial Marines je jedan od trenutaka kada je Alien franšiza pala najniže, bar kada je gejming u pitanju.

Ovaj naslov je u svakom pogledu bio katastrofalan i u to vreme je delovalo kao da je trajno “zakopao” Alien franšizu, ali nam je onda, srećom, stigao neverovatni Alien Isolation, za koji i dalje smatramo da je jedna od najboljih igara ove decenije.

Ipak, ma koliko ACM bila loša igra, moderi se i dalje trude da koliko toliko srede igru i daju joj novi život, a tu se pogotovo ističe izvesni TemplarGFX, koji sa strašću i posvećeno radi na tome da ovu užasnu igru učini igrivom u “potpunom” modu za ovu igru, jednostavnog naziva – ACM Overhaul.

I dok je tako radio na modovanju, jednog dana je primetio da u fajlu igre “PecanEngine.ini” postoji jedna greška u kucanju koja je suštinska, jer se zbog te greške Ksenomorfi ponašaju potpuno glupavo. Naime, umesto reči “Tether”, stoji reč “Teather”, u komandi čija je svrha da kontroliše kretanje AI neprijatelja u određenoj zoni. Jednostavnom promenom ovoga u fajlu dolazi do neverovatnog poboljšanja u ponašanju neprijatelja i zapravo počinju da budu izazov.

Zaista smešan bag, nastao prostom greškom u kucanju, a još je neverovatnije da godinama developerima nije palo na pamet da provere zašto im se AI ponaša loše i otklone ovu smešnu grešku, i pitanje je da li bi je ikada i videli da je ovaj posvećeni moder nije otkrio.

Ukoliko želite da pročitate više o ovome, pratite ovaj link, gde sam autor moda objašnjava kako je otkrio grešku i kako da je vi veoma jednostavno ispravite.

Kada smo već kod Aliena, nadamo se da franšizi stižu bolji dani, jer nam je zimus najavljena nova igra, od koje imamo i velika očekivanja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top