PC

Nemci zabranjuju nedefinisane datume u reklamiranju video igara

Nemačka je oduvek važila za jednu od država sa najstrožim zakonima kada je u pitanju zaštita potrošača pa tako njeni državaljani mogu vratiti proizvod i tražiti povraćaj novca kada to požele, a sada su to ponovo dokazali tako što zabranjuju promovisanje video igara koje nemaju konkretan datum izlaska.

Razlog za to leži u upotrebi nedefinisanih datuma tipa “comming soon” samo kako bi se doveo veći broj ljudi da prednaruči samu igru, što znači da prodavci i izdavači dobijaju novac znatno ranije pre nego što se “gotov” proizvod pojavi.

Nemački sud je sada zabranio promociju igre sa datumima takvog tipa, i zahteva od svakog prodavca video igara da pruži konkretan datum kada će igra postati dostupna kako bi mogao da je prodaje kao pre-order, u suprotnom se krši zakon.

Ovo je zapravo dobra stvar za kupce i korisnike, ali problem po prodavca nastaje kada developer odloži igru za nekoliko meseci i ona ne bude isporučena u definisanom datumu kao što nalaže zakon, jer u tom slučaju potrošači imaju pravo da zatraže pun povraćaj novca.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top