PC

Ćaskanje je upravo postalo lakše na Steamu

Steam platforma osim mogućnosti lake distribucije video igara odavno poseduje i neke društvene elemente, poput ćaskanja, ali su oni bili suviše odbojni lošim dizajnom i slabim funkcionalnostima tako da ih je mali broj igrača zapravo koristio.

Kao što je nedavno izmenio Upcoming sekciju, Valve je sada doveo značajne promene i u četu, doneo je potpuno novi klijent koji je sada dostupan svim korisnicima Steama.

Kada se prvi put pokrene novi klijent za ćaskanje sličnost sa Discordom je nezaobilazna, te odmah možete primetiti  da je sve preglednije. Prijatelji su raspoređeni po igrama koje igraju, tako da im se lakše možemo pridružiti, a lista prijatelja pokazuje i šta oni rade u igri – da li su u meču ili u početnom meniju.

Ćaskanje se može proširiti i na grupno, sa više prijatelja, gde se može razgovarati o sličnim interesovanjima i igrama. Sada tokom dopisivanja sa prijateljima i saigračima možete slati video klipove, gifove, slike, tvitove, a ako ste umorni od kucanja, Valve je implementirao još bolju komponentu za audio komunikaciju.

Možda je najbolje od svega to što za komunikaciju porukama zapravo ne morate pokretati Steam klijent, već je chat dostupan i iz pretraživača.

Valve javlja da ovo nije kraj promenama, i za naredni period planiraju još veće stvari, a novi čet klijent će uskoro postati dostupan i za Steam na mobilnim uređajima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top