Mobile

Samsung možda pravi sopstveni GPU

Kompanija Samsung je poznata pre svega po proizvodnji mobilnih uređaja, kućnih aparata, memorije za računare, a u svojoj ponudi imaju u tenkove.

Sada, najnovije glasine upućuju na to da se Samsung sprema da uđe na tržište grafičkih kartica, jer prikuplja sve veći broj inžinjera sa prethodnim iskustvom u radu u oblast GPU-a.

Poznati analitičar, Džon Pedi, je nedavno otkrio da je Samsung u svoje redove doveo doktora Čen-Ping Lua da radi upravo na razvoju grafičkih kartica, a njegovo ime je poznato od ranije, jer je on u prethodnim godinama radio za Nvidia, MediaTek i Intel kompanije u kojima je isto bio zadužen za GPU segment.

Trenutno nije poznato kakva grafika je u pripremi i za koje uređaje, pošto Samsung kao zvučno ime poseduje pristup većini tržišta. Možda je u pripremi gejming telefon sa zasebnom grafičkom karticom, a može biti da je u pripremi i neka konzola.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top