PC

Gearbox Software sada traži editora koda, zbog smešne greške u Alien: Colonial Marines

Pre par dana smo pisali o neverovatno banalnoj i pomalo smešnoj grešci koja je učinila da se veštačka inteligencija u Alien: Colonial Marines ponaša poprilično glupavo i ne baš kako treba.

Bio je u pitanju prost “tajpo”, odnosno greška u kucanju, gde je jedna jedina reč napisana pogrešno, što je izazvalo da kretanje ksenomorfa (Aliena) ne radi kako treba. Ovo je sve sredio jedan modder, koji je sasvim slučajno naišao na ovu grešku dok je radio na modovanju igre.

Koliko je ovo pomalo i blamirajuća greška za autre igre, Gearbox Software, koji se i onako nisu proslavili sa tim naslovom, govori i podatak da samo par dana nakon što je ova greška otkrivena i prezentovana u javnosti, na njihovom sajtu našao oglas za “programerskog editora”, odnosno za osobu čiji će zadatak biti da radi proveru svog napisanog koda i da taj materijal pročisti od grešaka, viškova i drugih sličnih problematičnih stvari. U suštini kao što klasični editor sređuje tekstove, tako bi i ovaj progamerski editor trebalo da sređuje napisane kodove.

Ako ništa, bar je Gearbox Software iz cele ove priče nešto naučio, verovatno će ovaj pozicija biti dobra za njihove buduće igre, a ujedno će i neko dobiti posao, “win-win” situacija što bi se reklo.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top