PC

Rage 2 i Doom Eternal neće imati podršku za modovanje pri izlasku

Nakon što je pre oko mesec dana potrvđeno da Fallout 76 neće biti zvanično otvoren za modersku scenu, na QuakeConu je potvrđeno da ni druga dva nova naslova iz Bethesda asortimana, Rage 2 i Doom, neće imati zvaničnu moding podršku u trenutku izlaska.

Ovo je pravac koji zabrinjava igrače, zajedno sa činjenicom da Bethesda zvanično neće pustiti Fallout 76 na Steam, a sudbina Rage 2 i Doom po pitanju Steama je takođe još uvek nejasna. Ali izgleda da sve ovo vodi kao većoj podršci i integraciji Creation Club sistema koji je Bethesda predstvila prošle godine, odnosno strašnih “plaćenih modova”, gde ljudi koji prave modove dobijaju zvaničnu podršku Bethesde za njihov rad, i zatim svoja dela prodaju preko CC sistema.

Videćemo šta će na kraju biti, mislimo da je i sama Bethesda bojažljiva po ovom pitanju, jer sa jedne strane očigledno da žele da poguraju Creation Club, ali su sa druge strane uplašeni potencijalnog besa fanova po ovom osetljivom pitanju, tako da ni sami još ne znaju šta će tačno da rade i kako da tome pristupe.

Nadamo se samo da će kranji rezultat da bude dobar pre svega po korisnike, kako one koji vole da rade modove, tako i one koji modove koriste.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top