Vesti

Autori horora Observer i Layers of Fear najavili novu igru – Project Méliès

Studio Bloober Team se na sceni poslednjih godina izgradio kao jedan od “ozbiljnijih igrača” kada su u pitanju narativna horror iskustva, sa odličnim naslovima kao što su Observer i Layers of Fear, kojima je jako malo falilo da postignuti kultni status, i jasno je da žele da izgrade reputaciju slučnu onoj koju danas ima legendarni Frictional Games, autori klasika Penumbra, Amnesia i Soma.

Ako ništa, Bloobersi pokazuju veliku posvećenost i ne gube vreme, jer nam polako otkrivaju detalje o njihovom novom horor delu, Project Méliès, o kome smo prvi put čuli marta ove godine, ali bez previše  detalja. Ni sada, u novom trejleru koji se zove “Yet He Stands”, ne vidimo previše novina, ali i ovo malo što vidimo nas jako intrigira.

Igra je  očigledno inspirisana estetikom najranije filmske produkcije, nemim filmovima iz prvih decenija prošlog veka, i to je svakako nešto što gotovo da nije istraženo kao stil u horor igrama, tako da jedva čekamo da vidimo na koji način će ekipa iz Bloobera to da razvije. I sam naslov igre nosi naziv po jednom od pionira filma, Francuzu Žorž Melijes, koji je popularizovao korišćenje mnogih tehnika i specijalnih efekata čije tragove vidimo i dan danas u svetu filma.

Pogledajte trejler:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top