PC

Battlefield V već osuđen na propast?

Nije prošlo mnogo vremena otkako je na internetu osvanuo podatak da je broj ljudi koji je prednaručio Battlefield V ispod prvobitnih očekivanja kompanije EA i dok mnogi polemišu šta je uzrok tome, neki analitičari već upućuju na to da je DICE-ova pucačina u samom startu osuđena na propast.

Jedan od takvih analitičara je Dag Kreuc, koji je za CNBC otkrio da od svih AAA igara koje će se pojaviti u Broketoberu(AC: Odyssey, Black Ops 4, RDR2) Battlefield V ima najmanji broj prednaručenih kopija.

Ovaj analitičar je dodatno otkrio da po broju pre-ordersa zaostaje za čak 85% u odnosu na konkurentski Black Ops 4, što je jako veliki zaostatak imajući u vidu da su BF 3 i 4 zaostajali za oko 30%, dok ne Battlefield 1 u tom segmentu bio bolji od Call of Duty igre koja je izašla iste godine.

Evo šta je analitičar imao da kaže: “Izgleda da se Battlefield V kreće u smeru ozbiljnog razočarenja, i ako bi morali da biramo jednu igru koja će biti žrtva natrpanog oktobarskog raspored to bi očigledno bila ova igra.”

Za katastrofalnu pre-order kampanju je delom zaslužan debakl od prošle godine sa Star Wars: Battlefront 2, a jednom delu grupe se nije dopao smer u kojem su developeri otišli sa prenošenjem Drugog svetskog rata u svet video igara, što je prikazano u premijernom trejleru.

Možda će otvorena beta početkom septembra popraviti stvari ako sve bude bilo u redu, ili će Battlefield V iako “ispadne dobar naslov” proći neopaženo zbog ostalih naslova drugih kompanija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top