PC

Stigao prvi benchmark za RTX 2080

Sa početkom ovogodišnjeg Gamescoma je došao kraj glasinama vezanih za novu liniju Nvidia grafičkih kartica, jer je kompanija predstavila 3 nova proizvoda koji će biti izuzetno moćni i podržavaće ray-tracing tehnologiju u realnom vremenu.

Ono što je sa tadašnjom objavom manjkalo je benchmark koji bi i u praksi pokazao pravu moć ovih zveri, koji je sada prikazan kroz par fotografija.

Nvidia je predstavila fotografiju koja pokazuje koliki je FPS postignut sa RTX 2080 u 4K HDR 60Hz podešavanjima. Nova grafička kartica je svoju moć pokazala direktno iz kutije, odnosno bez posebnih drajvera, i može se zaključiti da je ona sposobna za igranje u 4K 60fps bez problema, ali bez aktivirane ray-tracing tehnologije. Ono što nije otkriveno jeste grafički preset na kojem su igra radile tokom benchmarka i zato čekamo da dobijemo video koji direktno prikazuje moć ovih grafičkih kartica.

Druga objavljena fotografija prikazuje koliko je RTX 2080 zapravo nadmoćniji u odnosu na ekvivalenta iz starije generacije, i to je uglavnom između 1.5  i 2 puta više.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top