PC

Denuvo: “Ne postoji softver koji nije moguće krekovati”

U prethodnim godinama je Denuvo bio u centru pažnje javnosti prvo zato što je kao predstavljao kraj postojanja za pirateriju i kao softver koji je izuzetno škodio krajnjim korisnicima.

Pirati su uspeli da probiju razne verzije Denuvo softvera i time krekuju igre, ali kompanija iz ovog softvera ne odustaje o borbe, pa je tako u nju uključila i policiju, koja je nedavno zaplenila imovinu poznatog hakera, Voksija.

Ipak, Denuvo zaštita nije trajna i da nema softvera koji je nemoguće “krekovati”, to je potvrdio i jedan od čelnika Denuva, Elmar Fišer, sa izjavom da će sve igre biti krekovane u nekom momentu. On je izjavio da bi boleli da igre zauvek ostanu bez kreka, ali pošto to nije moguće u gejming industriji, oni se oslanjaju na cilj zaštite početne prodaje video igara.

On je još u razgovoru za Gamesindustry.biz otkrio da jednostavno nije moguće otkriti koliko je ljudi spremno da izdvoji novac na igre, ako piratizovana verzija mesecima nije dostupna, a nije poznato ni koliko bi to  dovelo do povećanja profita izadavačima koji se odluče da implementiraju Denuvo softver.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top