PC

Kako se čuvena Lara Croft menjala kroz godine

Legendarni Tomb Raider predstavlja jedan od ikoničnih serijala istorije video-igara, koji je pre više od dve decenije revolucionirao ono što su ljudi smatrali avanturama.

Od tog oktobra 1996. godine, pa do ovog septembra u 2018. godini, Lara je prošla kroz brojne faze i igre, sa preko 20 igara i verzija nje do sada. Neke su bile sjajne, neke promašaji, neke igre su pokušale da inoviraju formulu, a neke su se držale proverenog recepta.

Ipak, sve one su našu staru Laru na neku način evoluirale, i na neki način, prateći kako se Lara Kroft menjala tokom godina, možemo da pratimo i to kako se 3D grafika video-igara razvijala i napredovala.

Na slikama ispod možete videti Larin model i Larino lice u nekim iz ključnih igara u serijalu, i možemo jasno da uporedimo sve faze Lare. Od čuvenih kockastih grudi, pa do moderne Lare čija je svaka vlas kose renderovana, pređen je dug put. Najveći skok vidimo svakako između prelaska sa PlayStation 1 na PlayStation 2, što je i inače jedan od najvećih grafičkih skokova u istoriji 3D igara, i do danas nigde napredak u grafici nije bio tako očigledan kao tom prelasku generacija.

Sa kojoj ste se Larom i Tomb Raider igrom vi najviše zabavili? Bilo kako bilo, jedno je sigurno – jedva čekamo 14. septembar i Shadow of the Tomb Raider!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top