PC

LawBreakers otišao u istoriju

Za mnoge stvari u životu, ponekada ste jednostavno u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ma koliko dobru ideju i prozivod imali.

Takvu je sudbinu doživeo i studio Boss Key Productions, koji je maja ove godine ugašen posle nekoliko neuspešnih projekata.

Zajedno sa njima, umrle su i njihove igre, i ovaj petak iza nas, bio je poslednji dana kada ste mogli da imate priliku da zaigrate njihov klasni šuter LawBreakers. Igra koju je dizajnirao osnivač studia Klif Blešinski čovek koji može da se pohvali jednim takvim naslovom kao što je Unreal serijal, za koji je direktno zaslužan dok je radio u Epic studiju.

Ipak, dobra pozadina i inovativne ideje ponekada nisu dovoljne, pogotovo u eri gde klasni šuteri baš i nisu popularni, i gde donimira jedan takav gigant kao što je Overwatch i gde se čak i takve igre kao što su Team Fortress i Quake Champions bore da opstanu. O igri se puno pričalo, bilo je interesovanja medija, bila su velika očekivanja, ali ona jednostavno nije zaživela, nije uspela da sakupi kritičnu masu igrača, što je ultimativno odvelo ovaj studio u propast. Klifu nego nije dozovolio da propast sagleda u sebi, već je krivio sve oko sebe, što je dodatno pomoglo brzom odumiranju igre.

Šteta za dobru ideju i zaposlene u studiju, ali takva je nemilosrdna sudbina na tržištu video igara. Serveri su ugašeni i time je igra praktično umrla, jer ne postoji mogućnost igranja ukoliko serveri nisu podignuti, što je još jedna od mračnih sudbnina “uvek onlajn” igara, ukoliko nema servera igra kao da ne postoji, čak i za one koji su kupili i zapravo voleli igru.

Nadamo se da je ovo za Klifa, ali i za mnoge druge ljude na ovom tržištu, nauk i dobra lekcija za budućnost, jer je zaista teško videti igre i studija kako propadaju.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top