PlayStation 4

Konji u Red Dead Redemption 2 će imati reakciju na hladnoću kakvu ne očekujete

Posted on

Izlazak jednog od najočekivanijih nastavka čuvene vestern avanture Red Dead Redemption sve nam je bliži, pa tako svakog dana saznajemo sve više i više novih detalja vezanih za gejmplej i sam svet igre.

Neki od tih detalja su zanimljivi i informativni, a za neke možemo reći da su u najmanju ruku…čudni.

Jedna od stvari koja je bila jako hvaljena kod prvog dela jesu konji, odnosno njihova anatomija, animacije, ponašanje i generalno kvalitetan i veran prikaz ovih životnjia, pa se i dan danas smatra da je RDD imao jednu od najboljih prezentacija konja u video igrama ikada, te se sasvim normalno očekuje da tako bude i u nastavku, ali niko nije očekivao “ovoliki” nivo realnosti koji ćete čuti ispod.

Jedan novinar je nedavno imao prilike da priča sa developerima igre i jedno od njegovih pitanja je bilo vezano za, verovali ili ne, testise ovih životinja u igri. Kako smo u trejleru imali prilke da vidimo da animatori se nisu libili od otvorenog prikazivanja “dragulja” konjeva, ovog novinara je zanimalo koliko će realno biti ponašanje testisa u igri i dobio je veoma neočekivan odgovor. Ne samo da će animacije i “fizika” biti realna i prirodna, već će se “potomstvo” konja sakupljati ili širiti u zavisnosti od toga kakve su vremenske prilike, da li je hladno ili toplo napolju.

Eto, neko u Rockstar studiju je imao posao da se specifično bavi ovom problemikom, i pitamo se da li je to nešto čime se hvali drugarima kada vikendom odu u kafanu i malo popiju. U svakom slučaju, iako je pomalo komična i uvrnuta informacija, moramo primetiti da svakako zaslužuju pohvalu za ovoliku posvećenost detaljima, ma koji to detalji bili.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version