PC

I Australija udara na Loot kutije

Ovih nam dana vesti o bobbi protiv Loot kutija stižu praktično rapidnom paljbom.

Nakon što su kompanije poput Blizzarda, Valvea i 2k morale nevoljno da se povinuju novim regulativama Belgije i Holandije, koje su zabranile prodaju Loot kutija maloletnicima, i Finska je krenula sa istraživanjem, a na drugom kraju sveta i uvek tradicionalno konzervativna Australija preduzima mere u tom pravcu.

U ponedeljak je u Kanberi, kao deo istraživanja Senata Australije, održano javno saslušanje na temu mikrotransakcija i predmeta sa “šansama” (u osnovi Loot kutija) u igrama, i o njihovom uticaju na ljude koji ih konzumiraju. Jedna komisija je sprovela istraživanje na 7400 ispitanka o uticaju Loot kutija i zaključila da oni koji imaju kockarske tendencije su mnogo izloženiji preteranoj potrošnji para na Loot kutije i da psihološki pokreću u čoveku iste procese kao i kod želje da kockanjem. Ta komisija smatra da, kako Loot kutije koriste deca, one mogu da predstave neku vrstu “ulazne tačke” za buduće probleme sa kockanjem.

Na osnovu svega toga zaključenog, ova komisija predlaže sa se ubuduće igre koje sadrže Loot kutije mogu prodavati samo osobama starijim od 18 godina i da u skladu sa time moraju imati i takvu oznaku, odnosno rejting, kao i jasno obeležno da sadrže sisteme Loot kutija. Sada je na Senatu Australije da donese odluku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top