PC

Rumunska vlada ulaže 94 miliona eura u razvoj gejming industrije

Razvoj gejming industrije u našoj regiji teče dosta sporo i jedina kompanija koja je uspela da ostavi značajan trag i prikupi određenu dozu fanova je Croteam, kreator Serious Sam franšize. Pored toga u poslednjim godinama viđamo i porast interesovanja velikih kompanija koje šire svoje poslovanje, pa tako sada u našoj prestonici imamo Ubisoftov studio(kako je tamo možete pročitati u novom broju Play!Zine časopisa).

Ovo znači da je sem ogromnog truda samih developera i investicija stranih kompanija, teško videti da se neki studio iz ove regije pohvali značajnim naslovom, ali to neće više biti tako. Naše druge komšije, Rumunija, tačnije rumunska vlada, ulaže neverovatnih 94 miliona evra kako bi razvili gejming industriju.

Kako otkriva Gamesindustry.biz, developeri video igara će dobijati podršku za razvoj svojih projekata i iznosu između 500,000 i 3 miliona eura, i tu naravno neće moći da se prijave strane kompanije sa studijima otvorenim u ovoj zemlji, već samo oni sa “čistim rumunskim” kapitalom.

Ovo je odlična stvar za razvoj video igara u Rumuniji pošto će tamošnji developeri imati rešen najveći problem kada je u pitanju razvoj video igre, i to je novac. Nadamo se da će uskoro i u našoj državi videti tako nešto jer smo i sami svedoci toga da domaći developeri poseduju fantastične ideje koje ne mogu realizovati upravo zbog nedostatka sredstava.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top