Mobile

Vatikanski Pokemon Go – Sakupljate svece umesto Pokemona!

Koliko je svetsku i opštu popularnost Pokemon Go doživeo na leto 2016. godine svima nam je dobro poznato, raznorazne, u najmanju ruku čudne vesti o ovom fenomenu su letele oko nas na sve strane.

Izgleda da se nekome u upravi Vatikana ovo toliko sviđalo da su rimokatolici rešili da angažuju developere da naprave njihovu verziju igre. I kao što ste pročitali u naslovu, umesto pokemona, ovde “lovite” katoličke svece.

Aplikacija se zove JC Go, i ovde umesto uz borbu, vaše pok.. ovaj svece sakupljate uz pomoć odgovora na neka pitanja. Apilkacija je besplatna, ali postoji mogućnost doniranja u dobrotvorne svrhe, što vam za uzvrat daje neke resurse unutar igre.

Očigledno da Vatikan na ovaj način želi da se približi savremenoj populaciji i mlađoj publici, koja je svakako udaljenija od vere nego što bi verski poglavari želeli. Zamislite da i SPC napravi neku igru ovakve vrste?

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top