PC

Besplatne igre – oktobar

Ovaj tekst je originalno izašao u oktobarskom 119. izdanju časopisa Play!Zine, koji možete preuzeti besplatno na ovom linku.

  • Behind Every Great One

Svaki genije iza sebe krije neku osobu koja mu omogućava da juri tu svoju strast i ostvari svoje snove, dok ta osoba žrtvuje svoj život. O tome govori ovaj naslov u kojem igrate kao supruga umetnika koji tokom celog dana radi, a na vama je da obavljate poslove po kući, a muža viđate samo na večeri. Međutim, ovo nije samo housewife simulator već se prenosi jaka poruka o žrtvovanju svojeg zarad uspeha voljenih, kao i o depresiji.

https://deconstructeam.itch.io/behind-every-great-one

 

  • Interwined

Ne mora svaka besplatna igri biti prostog vizuelnog stila ili trajati dosta kratko, i to potvrđuje Interwined, 3D platformer francuskih developera. Glavna poenta u igri je da rešavate zagonetke iz prve perspektive tako što obilazite misteriozno ostrvo uz pomoć parkur umeća. Ostrvo krije mnoge tajne, ali je potrebno rešiti zagonetke kako bi ih otkrili, tako da dobro otvorite oči.

https://isart-digital.itch.io/intertwined

 

  • September 1999

Ako želite da za jako kratko vreme odigrate nešto u celosti, i pritom da se dobro naplašite, onda je September 1999 prava igra za vas. U pitanju je horor naslov izrađen u vizuelnom stilu karakterističnom za kraj devedesetih, za čije prelaženje je potrebno oko 5 minuta. Igru pratite kroz posmatranje video kasete i polako osećate kako vam se ježi kosa na glavi. Za jako kratko vreme dobijamo jako kvalitetan naslov, pa zato od kreatora očekujemo nešto novo i duže u narednom periodu.

https://98demake.itch.io/september1999

 

  • NeonCode

Cyberpunk 2077 je od prvog tizera u 2012. godini napravio pravu eksploziju u istoimenom žanru pa je sve više i više igara koje jure upravo taj vajb. Takav je i besplatni NeonCode, koji uz to vuče i noir elemente ala Grim Fandango i Blade Runner.
Igra je dosta kompleksna u pogledu gejmpleja i naravno kada je vizuelna komponenta u pitanju, pa je stvarno interesantno da je besplatna. Sve to po strani, priča koju NeonCode nudi je odlična i savršeno se uklapa u postavku sveta.

https://fubenalvo.itch.io/neoncode

 

  • Resurgent

Resurgent je postapokaliptična avantura izrađena u minimalističnoj 2D grafici. Pred vama je zadatak da istražujete razoreni grad kako bi pronašli hranu i druge resurse koji bi vam omogućili da još malo poživite u agoniji okruženi opasnim zombijima. Ovo je prava poslastica za ljubitelje minimalističkih igara, a i ostalima preporučujemo da preuzmu igru jer je sasvim odlično dizajnirana.

https://t-harris.itch.io/resurgent

 

  • Sol Hemochroma

Vizuelne novele, jedna vrsta igara koja je vašem autoru izuzetno draga te on aktivno traga za novim naslovima izrađenim u tom stilu. Potraga se zaršila kod Sol Hemochroma. Ova igra govori o grupi tinejdžera koji stupaju u natprirodnu horor avanturu koja je genijalno odrađena od strane samih developera, AetherInteractive. U stilu ustaljenom za ovu vrstu igara ćete istraživati kuću punu okultnog, koja krije više nego što se očekuje.

https://aetherinteractive.itch.io/sol-hemochroma

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top