PC

Tinejdžer pobedio sedmostrukog prvaka sveta u Tetrisu

U američkom gradu Portlandu se u vikendu iza nas održalo svetsko prvenstvo u popularnom Tetrisu, gde je došlo do neočekivanog iznenađenja.

Čovek koji je do sada sedam puta osvajao titulu prvaka sveta u ovoj čuvenoj igri, Džonas Nojbauer, je ovoga puta morao da se zadovolji titulom vicešampiona, jer ga je u finalu dobio ni manje ni više nego tinejdžer, šesnaestogodišnji Džozef Sejli.

Džonas je držao neprikosnoveno mesto najboljeg “tetraša” od 2011. do 2017. godine, i očekivala se rutinska odbrana te titule, ali je ovoga puta konačno došlo do uzbudljivih promena i mlada nada je zauzela tron. Dosadašnji svetski prvak je izjavio da je “Mali igrao sa puno srca”, da ima neverovatnu tehniku i talenat i da mu ostaje samo da mu čestita.

Čuveni Tetris postoji od 1984. godine, a već decenijama postoji ozbiljna kompetitivna scena za klasični Tetris i brojne strategije u ovoj igri koja zahteva veliki fokus, reflekse i brzo razmišljanje, i za koju postoji veliko interesovanje u takmičarskom smislu, ma koliko možda to kod nas zvučalo čudno.

Poslenje momente uzimanja titule mladog Džozefa možete videti ispod:

 

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top