Nintendo Switch

TOP 10 igara u oktobru

Ovaj tekst je originalno izašao u oktobarskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Forza Horizon 4 – 2. oktobar – PC, Xbox One

U svojim naporima da se pokaže kao odvažan konkurent Soniju, kompanija Majkrosoft za glavnog aduta u oktobru ima arkadnu trkačinu Forza Horizon 4. Ona nas vodi u digitalnu Britaniju kroz sva godišnja doba koja sa svojim smenjivanjem donose nove staze i prostore za trkanje, a o vizuelnim blagodetima da ne govorimo. Forza Horizon 4 donosi gotovo 500 vozila u svoje garaže sa bogatim opcijama za kastomizacijama, a Playground Games će u periodu nakon izlaska definitivno doneti još sadržaja.

Mega Man 11 – 2. oktobar – PC, PS4, Xbox One, Switch

11. igra u Mega Man serijalu dolazi sa dobro prepoznatljivim duhom i šarmom nakon 30 godina postojanja. Kao Mega Men ćemo se boriti protiv doktor Vilija i njegove armije opakih robota uz neke od prepoznatljivih poteza, ali i novih. Osim kampanje, u igri nas čekaju i drugi modovi igranja, koji nude ograničeno vreme za kompletiranje nivoa, specijalne misije i takmičenje sa drugim igračima.

Fist of the North Star: Lost Paradise – 2. oktobar – PS4

Fist of the North Star je najnovija akcija koja dolazi od kompanije Sega, a izrađena je po uzoru na popularnu mangu istog naziva. Developer koristi istu praksu kao sa Yakuza igrama, pa je tako ova Playstation ekskluziva već nekoliko meseci dostupna korisnicima iz Japana. Serijal o jakuzama ne spominjemo sasvim slučajno, već zato što igra poseduje slične gejmplej mehanike, kao i mini-igre, tako da ćemo sa lakoćom uskočiti u misteriozni svet

Assassin’s Creed Odyssey – 5. oktobar – PC, PS4, Xbox One

Nakon drevnog Egipta, serijal o asasinima se seli u među filozofe i Spartance, odnosno u antičku Grčku. U odiseji ćemo imati prilike da igramo iz perspektive Alexiosa i Aleksandre, u zavisnosti od toga kojeg ratnika odaberemo. Ova Assassin’s Creed igra donosi mnoge blagodeti i poboljšanja u odnosu na ostale delove, a jedna od njih je i mogućnost romansiranja sa bilo kim, na način koji smo viđali u Mass Effect igrama.

Super Mario Party – 5. oktobar – Switch

Pojam žurke dobija novi smisao sa Super Mario Party. Sve što treba je da povežete Switch uređaje, a možete koristiti i samo jedan, i spremni ste z borbe tenkovima, bejzbol i još 80(!) drugih mini-igara, sa kojima će vam vreme proleteti ko od šale. Nova Party igra na najbolji mogući način koristi sve elemente konzole tako da će ona imati ključnu ulogu u tome da li ćete se pokazati u društvu.

Call of Duty: Black Ops 4 – 12. oktobar – PC, PS4, Xbox One

Ako je verovati sadržaju koji smo videli u održanim betama, Black Ops 4 bi mogao biti igra koja će vratiti serijal na pravi put nakon više godina. Serijal je evoluirao pa tako sada nećemo videti singlplejer kampanju, već u ovoj pucačini imamo Battle Royale mod, nazvan Blackout, koji predstavlja savršenu zabavu za obožavatelje žanra, i pucačina generalno. Ostatak sadržaja je podjednako zanimljiv, poput specijalnog sistema klasa u kojem svaki karakter poseduje niz specijalnih sposobnosti.

Starlink: Battle for Atlas – 16. oktobar – PS4, Xbox One, Switch

Ovog meseca nas čeka još jedan zanimljivi naslov iz kuhinje zvane Ubisoft i to je akciona avanturica Starlink. Smešteni u Atlas sistemu kojem preti ogromna opasnost, igrači će stupiti u niz različitih univerzuma gde ih čekaju epske borbe svemirskim letelicama. Kroz napredovanje igrači će dobijati nove delove za letelice, kao i priliku da uskoče nešto modernije, što će značajno doprineti u borbi protiv Legije.

Pored svega, imamo prilike da kupujemo i prave igračke u vidu brodova koje će nam služiti i u igri.

Soulcalibur VI – 19. oktobar – PC, PS4, Xbox One

Bandai Namco nam donosi još jednu igru u Soulcalibur serijalu, šestu po redu, gde se vraća gomila kultnih karaktera, ali viđamo i neka nova lica. Za slučaj da ne znate, šestica će održati gejmplej prethodnika, tako da će svaki junak biti naoružan nekim hladnim oružjem i bitke nisu ograničene na 2D prostor, već se odvijaju u trodimenionalnoj areni. Od novina u igri očekujemo Geralta iz The Witcher serijala, kao i Reversal Edge sistem, koji omogućava uzvraćanje udarca sa slow motion efektom.

Red Dead Redemption 2 – 26. oktobar – PS4, Xbox One

Nakon dugo čekanja i gomile odlaganja, pred nama je Red Dead Redemption 2, vestern u produkciji cenjenog Rockstar Gamesa. U trećem i prvom licu pratimo život i pljačkanja Artura Morgana i njegove Van der Linde bande na divljem Zapadu. Developeri su pripremili poboljšani Honor sistem, tako da ćete morati da dobro razmislite kako ćete se ponašati prema ostalim kaubojima, a poznato je još i da će konji veoma zanimljivo reagovati na hladnoću. Za PC igrače ostaje samo nada da se dvojka eventualno pojavi i za PC.

Call of Cthulhu – 30. oktobar – PC, PS4, Xbox One

Lavkraftov univerzum u prethodnim godinama poprima sve veću pažnju u industriji zabave, pogotovu kada su video igre u pitanju, tako da nas krajem oktobra čeka Call of Cthulhu. Izrađena kao psihološki horor, igra nas smešta u um privatnog detektiva kojeg prati niz problema zbog manjka posla. Stvari ubrzo kreću u drugom smeru kada prihvati zadatak rešavanja požara u kojem je poginula čitava porodica, kada otkrije da će moćno čudovište oživeti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top