PlayStation 4

Da li će PS5 pokretati igre u 8K rezoluciji i 120FPS-a?

Relativno dugo se šuška o tome da je Playstation 5 u razvoju, a u prethodnim mesecima nam je i sam Sony potvrdio da se sledeća generacija uveliko sprema, a pod tim su naravno mislili i na video igre, jer sada imamo prilike da vidimo delić iz nove Gran Turismo igre.

Na nedavno održanoj Inter BEE konferenciji u Tokiju je prikazan ogroman televizor sa novom tehnologijom i na njemu je prikazana najnovija igra iz Gran Turismo serijala koja je planirana da se pojavi sa novom konzolom.

Ono što je impresivno i zapanjujuće je da je demo prikazan u 8K rezoluciji i 120 sličica u sekundi, iz čega se naslućuje da će peta generacija konzola biti prava zver.

Da je u pitanju igra koja će izaći za PS5 potvrdio je i sam vođa studija Polyphony Digital, Kazunori Jamauči, koji je izjavio da igra koju rade ne može pokretati PS4 Pro, već samo konzola naredne generacije, a kao dodatan impresivni podatak se beleži i to da je samo za izradu jednog automobila u digitalnoj formi potrebno čak 6 meseci.

Nismo sigurni da li je u pitanju samo ova igra koja je tako dizajnirana da maksimalno iskoristi moć konzole i predstavljenog televizora, ili će sve igre za PS5 biti igrive u 8K, jer bi ovo svakako bio ogroman skok generacije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top