PC

Discord sada nudi bolje uslove developerima i od Epica i od Steama, uzimaće samo 10% od prodaje

Jedna od trenutno najpopularnijih svetskih platformi za glasovnu i pisanu komunikaciju jeste svakako Discord, barem kada su gejmeri u pitanju.

Zato nas ni nije čudilo kada je ovog avgusta Discord rešio da počne da prodaje igre. Činilo se kao logičan potez i “usputni” način da se zaradi novac na publici koja je već tu i koristi njihovu platformu.

U međuvremenu je ovog decembra i Epic “uleteo” na ovo tržište sa opasno dobrom ponudom za sve developere, odnosno podelom od 88/12 u korstim developera prilikom prodaje svake igre, ukoliko se reše da na njihovoj platformi izbace igru.

Borba velikih prodavnica za ovo tržište se sada nastavlja, pa je Discord čuo šta je Epic ponudio i izašao sa još povoljnijim uslovima za nezavisne studije, i podelom zarade od čak 90/10 u korist developera, gde, kako kažu, ovih 10% će ići bukvalno samo u održavanje troškova prodavnice.

Kako stoji u zvaničnom obaveštenju u ovome: “developeri sada mogu da se fokusiraju na ono što je najbitnije, a to je razvoj igara i zatim da povoljno i efikasno publikuju svoje igre na Discordu, bez bojazni od standardnih podela 70/30” , misleći na ono koliko trenutno uzima Steam.

Iskreni da budemo, koliko god svi nudili povoljne uslove studijima, prosto niko nema ono što ima sam Steam, a to je ogromna verna baza koja je navikla da svoje igre ima tu i koja će retko kada rešiti da se toga odrekne, no ostaje nam da vidimo šta nam budućnost i naredne godine nose po ovom pitanju, jer svakako vidimo da se druge kompanije poprilično “agresivno” bore da osvoje makar mali deo ovo tržišta.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top