Nintendo Switch

REVIEW: Rockets Rockets Rockets

Ovaj tekst je originalno izašao u decembarskom 121. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Neke od najzabavnijih igara svih vremena, nisu ni ogromne ni sadržajem pune, već krajnje jednostavne. Sigurno ste se u životu sreli sa dosta takvih igara, koje možda nemaju milione dolara uložene u svoj razvoj, ali ono što imaju je odlična ideja i zarazan gejmplej.

Upravo u kategoriju jednostavnih, a zabavnih igara, spada ROCKETSROCKETSROCKETS. Možda konfuzan naziv, ali vrlo jednostavan gejmplej nakon kog nekako i naslov ima više smisla…

Glavni meni čini nekoliko opcija i odlična, dinamična, elektro muzika. Na raspolaganju je svega nekoliko modova za igranje i to: brzi okršaj između 2 do 4 igrača, turnir sa četiri seta pravila ili zen mod. Opcija u kojoj samo letite raketom i… valjda se opuštate?

Klasični okršaj predstavlja borbu između raketa. Ove rakete se kreću kroz prostor slično kako bi se kretao greškom u zid opaljen vatromet koji nikada ne eksplodira, ako biste nakon toga mogli da nekako upravljate njegovom putanjom. Dakle krajnje brzo i haotično, odnosno – uzbudljivo.

Protivnika je potrebno uništiti jednim od tri oružja, a to su rakete (koje ispaljuje raketa, logično), bombe ili mine. Pritiskom na dugme za svako oružje, ispaljuje se jedan metak, dok se držanjem dugmeta nakon par sekundi zadrške, ispaljuje čitav rafal u par sekundi.

Svaki od igrača ima pravo da primi tri udarca pre uništenja (odatle možda i poreklo naslova igre) a osim što se protivniku meci izbegavaju veštim manevrisanjem, moguće je i zaštititi se na par sekundi korišćenjem kratkotrajnog štita.

Mečevi obično ne traju duže od nekoliko minuta, a ispunjeni su haotičnom akcijom na čijem svršetku uvek nekako deluje da je ishod odredila sreća, a ne veština. Barem kada je u pitanju prvih par desetina početničkih mečeva…

Od varijacija, na raspolaganju još imamo i mogućnost da vizuelno promenimo izgled nivoa i efekata, nekoliko pravila igranja kao i same nivoe kojih je svega pet. I što se različitih mogućnosti za eksperimentisanje tiče, ovde je kraj.

Koliko ćete još dugo igru igrati, zavisi isključivo od stepena uživanja u njenom haotičnom izvođenju kao i tome da li imate drugara ili tri za multiplejer. Igranje protiv računara posle nekog vremena, nažalost ne može a da ne dojadi…

ROCKETSROCKETSROCKETS je igra za preporuku ljubiteljima simplističkih, akcionih dvoboja, ali ne i onima željnih dugotrajnih, kompleksnijih okršaja sa mnoštvom varijacija. Igra će gotovo svakome biti interesantna, bar na kraće staze. A nakon toga – pretpostavljam, zen mod za sva vremena?

AUTOR: Milan Živković

Igru za potrebe opisa ustupio Evolve

ROCKETSROCKETSROCKETS

5.5

55

5.5/10

Za:

  • Jednostavan i brz gejmplej.
  • Kul muzika.

Protiv:

  • Premalo varijacija.
  • Igranje bez drugara brzo dojadi.
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top