Vesti

HTC predstavio novi VR uređaj – Vive Cosmos

Iako je prošla godina bila nešto “mrtvija” nego što smo očekivali, kada je u pitanju VR tehnologija, čini se da će ove godine aktivnost i trka na ovom polju biti življija nego ikada.

U toku je CES festival, najjači hardverski festival na svetu, i kada je VR u pitanju, godina je svakako krenula dobro, jer je HTC predstavio svoj najnoviji uređaj u VR porodici – Vive Cosmos.

Iako osim tizer najave još uvek nemamo previše konkretih detalja, izgleda da je kod ovog uređaja fokus na tome da je lak i jednostavan za korišćenje, da je pre svega napravljen da bude komforan i prenosiv, što je u trejleru i naznačeno pokazivanjem mobilnog telefona, pa ostaje nejasno da li ovaj uređaj uopšte može da radi sa klasičnom PC VR naslovima, ili je napravljen sa telefonima na umu isključivo.

Prošlu godinu je HTC otvorio sa Vive PRO verzijom, koja košta oko 800 dolara, a koja je namenjena zahtevnijim korisnicima, pa je vrlo verovatno da će ovo biti neka vrsta “lajt” varijante, za korisnike koji žele da uživaju u VR ugođaju i na svojim pametnim telefonima.

Za razliku od svih dosadašnjih VR uređaja na tržištu, ovo će biti prvi koji neće imati procesrosku jedinicu, odnosno onaj deo koji se nalazi između VR kacige i uređaja koji koristite za igranje, već se kaciga direktno “nabada” u uređaj, što nas dalje šalje na razmišljanje da je ovde glavni fokus na mobilnim telefonima i da neće moći da pokrene ozbiljnije VR igre.

Šuška se i da sam Valve radi na njihovom VR uređaju, pa se radujemo daljem razvoju ove gejming tehnologije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top