PC

Bungie napustio Activision, Destiny ostaje njihovo vlasništvo

Izgleda da lošem početku godine za Activision prosto nema kraja, jer se negativne vesti samo ređaju iz dana u dan.

Najnovija vest nam je stigla večeras i ona kaže – Bungie je raskinuo sve veze sa njihovim izdavačem, odnosno Activisionom,  i pri tome zadržava intelektualno vlaništvo nad Destiny franšizom, tako da će ubuduće moći da nastavi da pravi igre u Destiny svetu i publikuje ih samostalno ili preko drugog izdavača.

Bungie je sa Activisionom sarađivao preko osam godina, a oni bolje upućeni znaju da su ovo poprilično radosne vesti za sve u Bungie studiju, koji ima istoriju ne baš sjajnih odnosa sa svojim sada već bivšim izdavačem, pre svega zbog toga što ih je Activision pritiskao na nerealni tempo izbacivanja velikih ekspanzija na svakih godinu dana, što je dovodilo do zamora i štancanja ne baš preterano kvalitetnih stvari za Destiny 1 i 2.

Izvori portala Kotaku kažu da se danas u Bungie prostorijama slavilo, i da su čak otvarani i šampanjci kako bi se obeležilo odvajanje od Activisiona, pogotovo što je poslednja so na ranu bila negativna reakcija Activision deoničara na zaradu od Destiny 2 ekspanzije Forsaken, koju fanovi smatraju do sada verovatno najboljim Destiny sadržajem ikada.

I pored ovog raskida saradnje Destiny 2 ostaje na Battle.netu i Bungie će nastaviti da ga podržava, ali će istovremeno ozbiljno raditi i na ostalim projektima, pogotovo jer je NetEase nedavno investirao preko 100 miliona dolara u njih, kako bi radili na potpuno novoj franšizi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top