PC

Awesome Games Done Quick 2019 prikupio 2.4 miliona dolara u dobrotvorne svrhe

Još jedno anualno zimsko izdanje dobrotvorne akcije Awesome Games Done Quick je iza nas, i još jednom su ljubitelji video-igara i pre svega “spidranova” pokazali da i te kako umeju da se ujedine kada je u pitanju neki viši cilj.

Ukoliko do sada niste upoznati sa ovim događajem, u pitanju događaj gde kroz nekoliko dana ogroman broj gejmera se takmiči u svojim veštinama prelaženja video-igara u što je moguće kraćem roku, kako bi postigli rekorde za najbrže prelaske raznih video-igara. Fenomen što bržeg prelaska neke igre se zove spidran (speedrun).

Ovaj čudni hobi su ljudi rešili da ovekoveče u događaj Games Done Quick, koji se održava od 2010. godine i koji je uvek imao humanitrani pečat iza sebe. Održava se dva puta godišnje, zimi i leti.

Ove zime smo imali prilike da gledamo 133 spidrana, koja su prikupila neverovatnih 2.398.635 dolara donacija, koje je doniralo preko 31 914 donatora kroz gledanje prenosa uživo svih ovih spidranova.

Najuzbudljivije je bilo na kraju kod Super Mario Odyssey spidranova, kada su igrači i fanovi pokušali da probiju 2 miliona, pa je u jednom trenutku kroz 15 minuta donirano neverovatnih 150 000 dolara.

Sav ovaj prikupljeni novac ide organizaciji pod imenom Prevent Cancer Foundation, koja je nevladina, neprofitabilna zdravstvena organizacija koja ima za cilj prevenciju raka, kroz edukaciju, rano otkrivanje i istraživanje uzoraka kancera.

Ukoliko želite da pogledate statistiku, ali i bilo koji od ovih spidranova, to možete učiniti kroz zvaničnu stranicu projekta, na ovom linku.

Ukoliko vas interesuju izdvojeni neki od najboljih trenutaka, vredni Redditor pod imenim Kruulos je izvodio upravo to baš za vas, i možete ih pogledati na ovom linku.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top