PC

EA ugasio projekat open-world Star Wars igre

Za nas u redakciji, ali i za mnoge gejmere i ljubitelje Star Wars univerzuma širom sveta, jedna od verovatno najtužnijih vesti u 2017. godini bila je ona gde smo saznali da je Electronic Arts ugasio čuveni studio Visceral Games, koji nam je doneo legendarni serijal Dead Space.

Zajedno sa gašenjem ovog studija, ugašen je i projekat njihove Star Wars igre koja je nosila kodni naziv Ragtag, a koja je trebalo da bude jedna linearna Star Wars priča, sa fokusom na narativ i kvalitetan singlplejer.

U međuvremenu je otkriveno da studio EA Vankuver radi na novoj Star Wars igri, koja će biti open world tipa, a koja je nasledila kostur otkazane Visceral Star Wars igre, no izgleda da je i ovom projektu odzvonilo.

Naime, kako javljaju izvori poznatog gejming novinara Džejsona Šrejera, i ova Star Wars igra je doživela sudbinu “katanac na vratima”. Ovo nas u suštini i ne čudi previše, jer od kada je studio preuzeo igru oktobra 2017. goddine pa do danas, nismo imali prilike da čujemo niti vidimo apsolutno ništa vezano za ovaj projekat, što je već samo po sebi stvaral sumnje.

Sumnje je letos dodatno podgrejala Ejmi Henik, koja je rekla da je napusutila EA i da je Star Wars igra na kojoj je radila praktično mrtva.

Informacije o otkazivanju ove Star Wars igre sam EA trenutno još uvek nije potvrdio, ali ni demantovao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top