PC

Biju naši, al’ biju i Turci: Otomansko carstvo stiže u Civilization VI

Ekspanzija pod imenim Gathering Storm, za šesto izdanje Civilizacije, sve nam je bliža, pa se tako i promocija novog sadržaja zahuktava.

Prošle nedelje smo imali prilike da vidimo “kulturne” Šveđane, a sinoć su nam predstavljeni i naši stari “poznanici”, Otomanska imperija.

Turke će u Civ 6 predvoditi čuveni Sulejman Veličanstveni, najveći osvajač i zakonodavac u istoriji Osmanlija, koji je između ostalog osvojio i Beograd 1521. godine, a ono što malo ljudi u Srbiji zna, veoma tečno je govorio i srpski jezik.

Njegova jedinstvena osobina u Civ 6 je mogućnost postavljanja velikog vezira Ibrahima, koji je jedini “guverner” u igri koji može da bude postavljen i kod drugih civilizacija.

Naravno, tu su i Janičari, jedinstvena jedinica koju donosi Sulejman. Oni zamenjuju standardne musketare, koji su jači i jeftiniji od običnih i startuju odmah sa jednim unapređenjem, ali po cenu populacije u gradu gde ih napravite (Danak u krvi, jel te).

Jedinstvena građevina koju donose Osmalnije jeste “Veliki bazar”, koji odmenjuje klasičnu banku.

Više detalja o ovim i drugim novinama koje stižu uz Osmanlije, pogledajte u promo videu ispod, a za igranje ćemo morati da sačekamo 14. februar, kada ekspanzija izlazi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top