PC

Igra o očajima zaglavljenosti na aerodromu

U nizu čudnih besplatnih igara koje se mogu naći na popularnom portalu itch.io (“Steam” za uglavnom besplatne eksperimentalne indie naslove), ovih dana je isplivala i igra Brownie Cove Cancelled, koja je skrenula pažnju i velikim svetskim portalima, kao što su Kotaku i Rock Paper Shotgun.

U pitanju je besplatna PC igra u kojoj je glavna tema, kao što možete zaključiti iz naslova, košmar iznenadnog “života” na aerodromu, kada ste prinuđeni zbog otkazivanja letova ili raznih drugih razloga da provedete sate i sate na aerodromu, na neretko i čitav dan.

Igra to pokazuje kroz nadrealno-psihodeličnu atmosferu aerodroma koja podseća na neku vrstu maglovitog sna u kome ništa nije realno i ne deluje kako baš treba.

Tu je žamor mase umornih i besnih putnika, nasumične reči koje se čuju sa razglasa, raznorane radnje i slične aerodromske stvari koje možete posetiti, ali i neke ne baš “standardne”, kao što su aerodromsko groblje (valjda aluzija na one što su umrli čekajući svoj let), i nekakva leteća riba koja prosto “plovi” okolo.

Igra nema kraj, jer vaš let stalno iznova i iznova biva odložen, pa se onda brzo i zamorite aktivnostima okolo, ali to je i poenta, da osetite taj užas zaglavljenosti na aerodromu dok, kako vem se čini vekovima, čekate taj let da konačno dođete kući.

Kao neko ko je prošle godine spavao po aerodromima u Frankfurtu i Istanbulu, vaš autor se svakako poistovećuje sa ovim bolom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top