PC

Zbog prelaska na Epic prodavnicu, besni fanovi bombarduju lošim ocenama Metro igre na Steamu

Verovatno do sada najveća zvezda “prelaznog roka” u borbi digitalnih prodavnica za otimanje komada tržišta Steamu jeste to što je Epic uspeo da dogovori sa izdavačem Deep Silver da najnovija igra u Metro serijalu, Metro Exodus, bude godinu dana ekskluzivna na Epic prodavnici, pa je tako sve do februara naredne godine ne možemo kupiti i aktivirati nigde druge.

Osim što je ekskluzivnost sama po sebi generalno loša stvar, mnogi su posebno nezadovoljni načinom kako je ovo izvedeno, svega dve nedelje pred izlazak igre, praktično obmanjujući i igrače, ali i Valve koji im je poslužio samo kao “izlog” za reklamiranje na Steamu dok nisu dobili novac od Epica.

Sve ovo je dovelo do generalnog besa i razočarenja tvrdokornih fanova koji svoje nezadovoljstvo iznose na socijalnim mrežama, forumima i Redditu, ali i tamo gde izdavača najviše “boli”, uz gomile negativnih ocena za Metro igre na Steamu, fenomen zvan “Review Bombing”. U ovom trenutku za svega dva dana Metro igre su dobile nekoliko hiljada negativnih ocena (palac dole), znatno smanjujući prosečnu ocenu ovih igara na Steamu.

Ironično, upravo ovo je jedan od razloga zašto je Epic rekao da ne želi da ima ocenjivanje/recenzije igara na njihovoj prodavnici, ali Steam ima sistem koji može lakod a upozori kupce da je igra dobila abnormalno veliki broj ocena u nekom periodu, kao što možete videi na slici ispod za Metro.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top