PC

Britanska vlada pita javnost da li loot kutije trebaju biti regulisane zakonom

Regulacija loot kutija je u mnogim državama uzela maha i vlade su bez mnogo razmišljanja uputile zahteve deveoperima da iz svojih igara uklone taj sistem, a sve u cilju zaštite svog podmlatka.

Sa druge strane imamo države koji još uvek ne uviđaju negativne strane loot kutija i mikrotransakcija, te se okreću javnosti. Britanska vlada je jedna od takvih, koja sada otvoreno pita javnost da li su loot kutije, i video igre uopšteno, zarazne i da li ih treba regulisati zakonom.

Vlada traži od roditelja, učitelja i samih igrača da podese svoje stavove i predloge kako bi eventualni zakon bio u skladu sa željama zajednice, pošto je predlog da se loot kutije stave u isti rang sa kockanjem već jednom odbijen.

Ova inicijativa se ne odnosi samo na loot kutije, već se od građana traži i stav po pitanju budućnosti esporta, bezbednosti podataka, virtuelne realnosti i dosta toga.

Videćemo da li će ovaj “mekši” pristup dati neke rezultate, pošto se mali broj država okrenuo ovakvom pristupu, kao što je Kina koja je donela zakon da sami developeri moraju ograničavati vreme tokom kojeg će deca igrati njihovu igru, a mnoge igre su čak i zabranjene zato što ne prate kulturne vrednosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top