PlayStation 4

Do sada prodato 91.6 miliona Playstation 4 uređaja

Kompanija Soni nastavlja da dominira po pitanju prodaje Playstation 4 konzola, iako se polako približavamo novoj generaciji hardvera sa raznim glasinama.

Soni je ponosno objavio da je zaključno sa 31. decembrom prošle godine prodato 91,6 miliona PS4 uređaja. Cifra je svakako impresivna, ali je četvorci potrebno još 10 miliona uređaja kako bi se nadmašio prvi Playstation po prodaji, a PS2 i dalje ubedljivo drži titulu najprodavanije konzole ikada sa 155 miliona.

Kada su u pitanju konkurenti sa svojim hardverom tu je PS4 u dalekoj prednosti, jer je Nintendo Switch(koji se i pojavio dosta kasnije) uređaja prodato preko 22 miliona, a Xbox One beleži dosta slabe rezultate sa oko 40 miliona prodatih primeraka, prema podacima objavljenim u junu prošle godine.

Dok očekujemo da se objave Playstation 5 i nova Xbox konzola, znamo da je ova fantastična prodaja za Soni ogroman podstrek da nastavi svoju dominaciju i u narednoj generaciji, a nadamo se da će se i Majkrosoft više potruditi, pogotovu što je pod svoj krov doveo veliki broj studija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top