PC

Haos u piratskom MMO Atlas tokom vikenda, hakeri ubacili ogromne kitove, avione i tenkove širom igre

Ako postoji neka igra koja može rame uz rame da se bori za titulu najvećeg razočarenja 2019. godine, onda je to svakako piratski MMO Atlas, koji je posle velikog hajpa napravljenog prilikom najave na The Game Awards 2018, vrlo brzo postao jedno od najvećih razočarenja.

Ovog vikenda je Atlas ponovo u centru pažnje i ponovo po ne baš najsvetlijem momentu, ali ako ništa drugo – bar je situacija poprilično komična.

Naime, grupa hakera je nekako uspela da preuzme kontrolu nad serverom i u igru ubacuje apsurdne stvari koje su potpuno zbunile ugrače, i primećeni su masovni upadi velikih kitova, ali i modernih aviona i tenkova, koji apsolutno ne pipadaju ovoj igri.

Igrači nisu imali pojma šta se dešava, što možete i videti na isečcima ispod, i sve ovo je vrlo brzo dovelo do gašenja servera i njihovog resetovanja nekih pet sati unazad, što je dodatno povećalo nezadovoljstvo igrača.

Zvanična izjava iz studija Grapeshot je da je “kompromitovan Steam nalog jednog od admina”, ali igračima to ne pije vodu i uvereni su da je neko uspeo da probije sigurnosne mere servera i radi šta im je volja.

Sve u svemu, loš start godine za Atlas, iako su autori obećali u izvinjenju da će raditi na tome da igra postane mnogo bolja i onakva kakvu su je igračima i najavili, no ostaje da vidimo kako će to i učiniti i da li možda nije već kasno.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top