PC

Šta nam sve novo donosi Steam u 2019. godini?

Sinoć je na Steam sajtu osvanuo  blog koji se najvećim delom bavi dostignućima koje je ova najpopularnija PC gejming platforma ostvarila tokom 2018. godine, što u smislu stvari koje su unapređene i poboljšane, što u smislu sirovih brojki koje je Steam dostigao.

Neke od tih brojki su zaista neverovatne, što možete videti i na tabeli ispod:

Osim ovoga, saznali smo da je Steam u 2018. godini poslao 15,4 egzabajta podataka korisnicima (što je 15 milijardi gigabajta!), i za poređenje je dat podatak da je recimo 2003. godine čitav protok podataka na celom internetu bio 9,3 egzabajta.

Na kraju ovog podugačkog bloga, izlistano je nekoliko stvari koje možemo da očekujemo u 2019. godini, što se tiče Steama. Na prvom mestu je poboljšanje Steam prodavnice u smislu toga da korisnici mogu mnogo lakše i efikasnije da dođu do sadržaja koji ih interesuje i koji će im potencijalno biti zanimljiv.

Ono što nam je posebno zanimljivo jeste i najava poboljšanja i novog izgleda za Steam Library i uopšte klijent, to je nešto što se šuška jako dugo, da će naše biblioteke dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost, jer budimo realni, izgledaju kao da su iz prošle decenije. Pre oko dve godine su procurele potencijalne slike novog izgleda Steama, možda nam upravo to sad stiže?

Najavljen je i dolazak Steama u Kinu pre partnerstva sa Perfect World, zatim proširenje funkcionalnosti SteamTV striming klijenta kako bi podržavao sve igre, kao i novi sistem eventova.

Steam Trust funkcija koja u CS:GO prepoznaje varalice, bi uskoro mogla da postane dostupna i za sve ostale igre, što će značajno poboljšati borbu protiv varalica u multiplejer igrama.

Novi Steam Chat će doći kao aplikacija na mobilne telefone u ovoj godini takođe. I na kraju, poslednja, ali svakako zanimljiva novost, je predstavljanje Steam PC Cafe Programa, koji bi trebalo da omogući ugodnije korišćenje Steama u PC igraonicama širom sveta, ali nismo sigurni na šta se tačno cilja, jer nije precizirano.

Koja stvar ovde nije najavljena, a vi biste ove godine želeli da je vidite na Steamu?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top