PC

U trenutku dok Acti-Blizz seče troškove, novi finansijski direktor dobio 16 miliona dolara bonusa

Protekla godina bila je izrazito teška za Activision-Blizzard, koja je praćena gomilom neuspeha, te je na kraju došlo do radikalnih mera seče troškova.

Zarada u Call of Duty BO4 i Destiny 2 je označena kao nedovoljnom, Overwatch popularnost je na izmaku, Hearthstone je zaradio duplo manje, a najava Diablo Immortal na BlizzCon 2018 je bila pravi marketinški fijasko.

Sve ovo je rezultiralo kraćenjem troškova na sve strane, posebno u Blizzardu, gde su najpre zaposlenim developerima uskraćene premije, zatim u QA i Support sektorima se ljudima daju ogromne pare samo da bi napustili firmu (što je do sada prihvatilo preko 100 zaspolenih), a verovatno i najtužnija priča je otkazivanje HGC, odnosno profesionalne takmičarske lige u Heroes of the Storm, par dana pred Božić bez ikakvog upozorenja za sve igrače, timove i ljude koji su radili na produkciji lige.

Nova godina počela je “napuštanjem broda koji tone” kako se čini, jer su i Activision i Bliizzard ostali bez finansijskih direktora (CFO), praktično u razmaku od dva dana, koji su otšli na iste pozicije u drugim renomiranim firmama.

U međuvremenu stigao je novi finansijski direktor, Denis Durkin, koji je tu poziciju već obavljao u periodu od 2012. do 2017. godine, kada je vrednost akcija firme skočila za preko 400%. On se sada vraća nazad na mesto finansijskog, sa pozicije operativnog direktora, koju je obavljao oko godinu dana.

Kao deo novog ugovora, Denis će mimo godišnje plate od  900 000 dolara dobiti i 11,3 miliona dolara akcija firme, kao i različite bonuse u vrednosti od skoro 5 miliona dolara.

I dok je trošak čitavog HGC-a iznosio oko 7 miliona dolara, fanovi HotS-a ne mogu, a da se ne osećaju ogročeno kada čuju da je njihova omiljena igra zahvaćena štedonjom dok pojedinci dobijaju astronomske sume.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top