PC

Izdavač Deep Silver se konačno oglasio povodom Metro Exodus/Epic Store kontroverze

Protekla nedelja svakako nije bila laka za ljude koji rade u studiju 4A Games, koji stoji iza rada na čuvenom serijalu Metro igara, i čija poslednja igra, Metro Exodus, za desetak dana se i zvanično lansira.

Nije im lako zbog ogromnog besa fanova, koji na različite načine izažavaju svoje nezadovoljstvo, manje ili više opravdano, ali svakako masovno prisutno zbog potpuno iznenadne i neočekivane odluke da se dve nedelje pred izlazak igre Metro Exodus “preseli” sa Steama na Epic Store, gde će jedino i moći da se kupi u narednih godinu dana.

Zbog ovoga su mnogi zapretili da neće ni kupiti igru, da će je piratizovati ili da će je prosto sačekati da naredne godine izađe na Steamu. U pitanju je veoma kompleksna tema, koje smo se više dotakli u novom broju časopisa Play!Zine, ali je u jednom trenutku jednom od članova A4 tima prekipelo da više gleda kako mu igru na kojoj je radio godinama razvlače po blatu, pa je u trenutku frustracije na jednom forumu “zapretio” kako sledeću igru neće ni praviti za računare ako prodaja bude loša, što je tek izazvalo lavinu besa igrača.

Na kraju je večeras reagovao i izdavač igre, Koch Media / Deep Silver, koji su naglasili da je odluka da se igra ekskluzivno publikuje na Epic Store isključivo njihova i da nema veze sa devloperom A4, te su zamolili da sav bes i kritiku usmere na njih.

Svoj potez su pravdali time da žele da obezbede sredstva kako bi nastavili dalje da ulažu u Metro serijal, i pri tome su uverili fanove da je za njih PC publika ključna i da će i sve buduće Metro igre svakako stići do PC igrača.

Celu izjavu možete pročitati na ovom linku, a nama se čini da  je svakako pozitivno što su konačno reagovali, ali i da je pomalo previše kasno da “rastope” srca ogorčenih fanova, jer i dalje stoji gorak ukus u ustima zbog načina na koji se sve odigralo. Da je igra odmah najavljena kao Epic Store ekskluziva, ljudi bi se verovatno ljutili tu i tamo, ali svakako ne ovoliko koliko su ogorčeni što je igra nakon skoro godinu dana reklamiranja na Steamu naprsno otišla na Epic Store, samo zato što je Epic gurnuo vreću para izdavaču.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top