PC

Prošli kvartal je bio najprofitabilniji u istoriji kompanije Paradox Interactive

Kada pomislimo na kompleksne strateške igre u 4x i Grand Strategy žanrovima, gotovo da nema onoga kome prvo na pamet ne padne kompanija Paradox Interactive.

Paradox je sinonim za  grand strategije uz čije smo serijale kao što su Europa Universalis, Hearts of Iron, Crusader Kings i drugi, proveli stotine, pa i hiljade sati beskonačnih poteza u želji da razvijemo naše države, bilo u ratu ili miru.

Zato su svakako veoma obećavajuće vesti koje su nam stigle sa godišnjeg finansijskog izveštaja ovog izdavača, jer pokazuju da za kvalitetne strategije i menadžerske igre i te kako još uvek ima tržišta. Naime, izašao je finansijski izveštaj Paradoxa i on pokazuje da je prošla godina za Paradox bila neverovatna, sa čak 40% većim profitom u odnosu na 2017. godinu.

Ujedno, poslednji kvartak fiskalne godine je najprofitabilniji u istoriji kompanije, iako Paradox u tom periodu nije izbacio ni jednu novu igru, već samo 6 ekspanzija za postojeće igre – Industries za Cities: Skylines, MegaCorp za Stellaris, Flashpoint za BATTLETECH, Space Race za Surviving Mars, Holy Fury za Crusader Kings II i Golden Century za Europa Universalis IV.

Treba imati na umu i da je u to vreme bila Steam rasprodaja, gde se tradicionalno kupuje veliki broj DLC paketa Paradox igara, jer su tada mnoge na popustu, a Paradox je poznat po svojoj DLC politici dodavanja redovnog novog sadržaja.

Sve u svemu, kompanija i u ovoj godini nastavlja da se razvija punom parom, nedavno je kupljen Prison Architect, a ove godine nas očekuju dve nove igre – Age of Wonders: Planetfall and Imperator: Rome, dok Stellaris stiže na konzole, što će biti prvi put u istoriji da neka Grand Strategija dospe na konzole.

Tu je i nekoliko još nenajavljenih projekata, među kojima je i potencijalno nova Vampire igra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top