Nintendo Switch

Microsoft donosi Game Pass na Nintendo Switch?

Pre tačno dve godine, februara 2017, Microsoft je predstavio Xbox Game Pass program, koji je stupio u upotrebu juna te iste godine.

U pitanju je platforma preko koje Microsoft želi da za mesečnu pretplatu korisnicima omogući pristup velikom broju video igara, kako sa Xbox One, tako i sa starijih generacija Xbox konzola, a nedavno su objavili, što se tiče igara čiji su oni direktno izdavači, da žele da se istog trenutka nađu na ovom servisu kada se i pojave u prodaji.

U ponudi je preko 100 igara, i stalno se dodaju nove i uklanjaju neke stare koje nisu popularne. Oktobra prošle godine, objavljeni su i planovi da se ova usluga donese i na PC.

Sada nam stiže vest koja deluje pomalo iznenađujuće, ali svakako ne i neočekivano. Naime, po nekim izvorima portala Game Informer, u planu je da se na GDC u martu objavi da Microsoft donosi Game Pass i na Nintendo Switch, što deluje kao logični korak nakon što smo već ranije saznali da Xbox Live dolazi na Switch.

Ovo u praksi znači veliku stvar za obe strane, sa jedne strane Microsoftu se otvara ogromno tržište vlasnika Switcha za njihov Game Pass program, dok sa druge strane, Nintendo dobija veliku kolekciju igara koju će njegovi korisnici moći da strimuju preko Game Pass platforme na njihovim Switch  konzolama, igre koje inače ne bi mogli da igraju regularno zbog ograničenja konzole.

Čini nam se u poslednjih godinu dana da Microsoft i Nintendo sve bliže i bliže sarađuju, na obostranu korist i zadovoljstvo kako tih kompanija, tako i korisnika njihovih konzola. Veliki uticaj na uspešnost ove saradnje imao je i čuveni Redži, predsednik Nintendo of America, koji je juče objavio da odlazi u penziju.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top