PC

Izvršni direktori Activision i EA na listi 100 najprepalaćenijih CEO u SAD

Nije tajna da izvršni direktori (CEO) dve najveće svetske izdavačke kuće u svetu video-igara zarađuju velike pare. Govorimo naravno o izdavačima Activision i Electronic Arts, te njihovim CEO Endru Vilsonu (Andrew Wilson) i Bobiju Kotiku (Bobby Kotick).

Bobi Kotik je prošle godine zaradio “platu” od 28 698 375 dolara, što je 306 puta više od prosečne plate u Activision-Blizzard, dok je Vilson kao CEO Electronic Artsa imao godišnju zaradu od 35 728 764, odnosno čak 371 puta više nego što je prosek u EA.

Nevladična američka organizacija As You Sow već pet godina (počev od 2015) podnosi specijalni dogišnji izveštaj “100 najpreplaćenijih CEO Amerike”, gde na osnovu raznih parametara pravi listu izvršnih direktora koji su plaćeni mnogo više nego što zaslužuju profitom kompanije i brojnim drugim faktorima.

Ceo veoma detaljni izveštaj možete pročitati na ovom linku, a ono što je za nas zanimljivo je što su se na njemu našla i pomenuta dvojica gejming CEO, koji nisu ni malo omiljeni u gejming svetu. Bobi Kotik je na 45. mestu na toj listi preplaćenosti, dok je Vilson na 98. mestu.

Ovo sve dolazi kao informacija u jeku negativnih slika ovih dveju kompanija, zbog brojnih otpuštanja, loših anti-potrošačkih odluka, igara sa pohlepnim sistemima monetizacije i brojnim drugim problemima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top