Opisi

REVIEW: Future Grind

Ovaj tekst je originalno izašao u februarskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Nintendo Switch nudi gomilu indi igara i većina se sjajno uklapa sa ovom portabilnom konzolom. Future Grind nije izuzetak, ali nije baš igra za svakoga.

Future Grind je igra koja testira vašu preciznost, koordinaciju i ponajviše živce. Gejmplej ove igre je poprilično jednostavan, na papiru, ali u praksi je vrlo izazovan. Igrač kontroliše razne tipove motora koji imaju nezavisnu osu točkova. Svaki točak je različite boje, a svaki novi motor ima drugačiju poziciju i veličinu točkova, i cilj je da klizate (grind) po šinama od kojih se sastoje mape. Svaka šina ima boju koja odgovara boji točka, i ako sa plavim točkom stanete na crvenu šinu, instant ginete i počinjete ispočetka.

Igra vas od početka lagano uvodi u svoj stil, ali nakon samo par uvodnih nivoa vas baca u vatru sa parolom „snađi se“. Svaka mapa ima neki određeni zadatak za prolaz kao što je na primer da visite dva puta ispod šine ili samo okrznete neku šinu u prolazu. Motori imaju dupli skok, tako da možete dosta šina da preskočite, ali ne ako se od vas traži neki konkretni trik. Svi trikovi se ocenjuju i igra nudi top listu igrača. Igru prati i neka priča koja je zanemarljiva, ali ubacuje sebe kao gejmplej element koji može da vam, namerno, smeta tokom nekih mapa.

Fizika u igri je dobra i nikada nisam osetio da me igra laže ili da nemam potpunu kotrolu nad motorom. Dupli skok i dodatno lebdenje mnogo pomaže pri kotroli, pogotovo kad morate brzo da rotirate točkove da biste se zakačili za odgovarajuću šinu. Uzeći u obzir sve ovo, igra je i dalje izuzetno izazovna i ako imate problem sa bojama (a ja imam), imaćete i probleme u ovoj igri. Srećom, igra dozvoljava da se menjaju boje točkova i šina ali je i dalje taj retro neon stil koji nije bas najpregledniji.

Muzika je po mom mišljenju najveći adut ove igre. Neki tip retro elektro muzike se savršeno uklapa u brzinu i stil igre i neće vam dojaditi. Ako ste fan ovog žanra, sigurno ćete potražiti i OST ove igre, jer je na vrlo visokom nivou.

Future Grind je zabavna, ali i izazovna igra. Igrače koji lako odustaju će izgubiti posle par mapa, ali će uporne držati dugo i čikati ih svojim komplikovanim nivoima. A ako uspete da se potpuno izveštite u ovoj igri, komboi koje ćete praviti će vam ostati u pamćenju zauvek.

AUTOR: Igor Totić

Igru za potrebe opisa ustupio Evolve

Future Grind

7

70

7.0/10

Za:

  • Muzika.
  • Stil.
  • Fizika.

Protiv:

  • Samo za vrlo uporne.
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top