PC

Xbox One igre dolaze na PC?

Kada je u pitanju trenutna generacija Majkrosoftovih konzola, ova kompanija se potrudila da veliki broj igara ne bude samo Xbox One ekskluziva, već da se putem portovanja pojave i na PC-u.

Kao i obično, u Majkrosoftu se uvek nešto krčka pa tako sada izgleda da će Xbox One igre biti moguće igrati direktno na računarima, i to bez ikakvih problema i dodatnih zahteva od strane developera.

Microsoft Insider Program, u kojem je moguće testirati nadolazeće novine Windows 10 sistema, sa najnovijom verzijom nudi članovima da besplatno instaliraju i igraju State of Decay, a da zauzvrat prijave svaki problem na koji naiđu.

Na prvi pogled ništa čudno jer se radi o naslovu koji je već dostupan za PC. Međutim, kada su zašli nešto dublje, članovi insajder programa su otkrili da se zapravo radi o Xbox One verziji igre, jer se svi fajlovi preuzimaju sa Xbox Live servera i nose .xvc ekstenziju, takođe upotrebljavanu samo za XO igre. Među fajlovima i u samom procesu instalacije se može pronaći još dosta informacija sa direktom vezom sa ovom konzolom.

Šta sve ovo znači za PC igrače? Na prvi pogled i ne mnogo, jer je veliki broj Xbox One igara već dostupan za PC, a i nema nešto preterano velikih ekskluziva koje će se pojaviti do kraja veka ove konzole. Ovo je pre svega Majkrosoftov korak u budućnost i pogled na buduću generaciju, gde kompanija iz Redmonda nastoji da svojim studijima olakša i značajno proces izrade igara za PC, jer se zaobilazi portovanje, koje nekad baš i ne prolazi baš najbolje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top