PlayStation 3

Soni patentirao sistem kompatibilnosti između PS5 i starijih igara

Da Sony uveliko radi na petici čuvene konzole, više apsolutno nije nikakva tajna, i sve trenutno ide ka tome da će lansiranje nove generacije konzola da se desi negde na jesen 2020. godine.

Nedavno smo saznali i da Sony već radi na pripremi nekoliko ekskluzivnih igara za PS5, jer budimo realni, to je ono što prodaje konzole i ono zbog čega je PS4 toliko dominirao u ovoj generaciji. 

Još jedna lepa vest nam je ovog vikenda stigla i pre nego što je zvanično najavljen PlayStation 5. Naime, Sony Japan je registrovao patent koji omogućava neometanu kompatibilnost između PS5 i starijih PlayStation konzola.

Ideja iza patentirane tehnologije jeste da omogući procesuru buduće PS5 konzole da verno i gotovo identično emulira rad procesora starijih konzola (PS 1,2,3 i 4) kako bi se sve starije igre pokretale “kao kod kuće”, odnosno kao da ih igrate na matičnim konzolama, bez ikakvih problema i loše sinhronizacije.

Prosto rečeno, procesor u PS5 će bez problema umeti da oponaša rad starijih konzola tako što prepozna “potrebe” igre i ulazi u režim rada u skladu sa tim potrebama.

Ovo je sjajna vest za sve ljude koji poseduju veliku kolekciju starih igara i koji planiraju da kupe PS5, jere neće morati da imaju 3-4 konzole poređane pored televizora, već će svaki naslov moći da pokreću na budućoj PS5.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top